En höst av listor

Publicerad den 7 september 2009 klockan 10:49 av Carl Johan Engvall

Om det är någonting som vi kommer att få nog av den här hösten så är det listor. Och vi snackar inte topp-tre, topp-fem eller topp-tio. Jag har en stark misstanke om att när det är dags för summering av gånget år och gånget decennium så räknas inget mindre än topp-100. Jag har skrivit om Magasinet Novells uppmaning att göra Topp-100-listor över nollnolltalets bästa musik i ett tidigare inlägg. Responsen har varit enorm och nya listor ploppar upp flera gånger varje dag. Inte helt oväntat har det också tagits fram listor som en motreaktion. En som jag glädjer mig åt är Joakim Jardenbergs Ulf Lundell: topp 100 låtar före 00-talet. Här kan man frossa i ett synnerligen välavägt urval av Uffes bästa produktion.

Så vad kan vi förvänta oss i höst: listor över bästa bloggar, filmer och mer musik så klart. Sporten lär gå beserk med rangordning av Zlatans mål, bandyallsvenskans 100 längsta utkast; skvallerpressen kan välja ut Posh och David Beckhams 100 bästa frisyrer; sen har vi Mat-Tinas 100 bästa ”Jättegott”, 100 snyggaste sättet att ta fram sin iPhone ur fickan och så klart. 00-talets 100 bästa listor. Jag nominerar redan nu Jardenbergs lista ovan till en av platserna på den listan.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Uppkopplat – Avkopplat så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.
 • Joakim Jardenberg

  Åhh, tack. Hoppas kunna leva ett tag på den listan. Med citat och liten kommentar tog det bra mycket längre tid än jag tänkt mig. Men skoj ändå, i synnerhet när man hör att det uppskattas ;)

Uppkopplat - Avkopplat
Trebarnspappa med intresse för mat, vin, maltdrycker, fågelskådning, foto, film, musik och litteratur. Reporter på Ystads Allehanda. Bloggar om webben och sociala medier.

Kategorier


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu