Daßlog Papier – Blogg für Alle

Publicerad den 28 augusti 2009 klockan 07:03 av Carl Johan Engvall

Nu kan inte ens de utan dator och internetuppkoppling längre hitta ursäkter för att inte läsa bloggar. Bloggaren, tillika bloggexperten Sofia ”Mymlan” Mirjamsdotter har tillsammans med ett gäng vänner och bekanta som brinner lika mycket för bloggosfären som hon själv satt samman en liten antologi med bra, välskrivna och läsvärda blogginlägg. I ett litet häfte redigerat som ett klassiskt magasin på cellulosabas (läs papperstidning) har man valt ut blogginlägg inom så vitt skilda ämnen som upphovsrätt, våldtäkt, mens, vaccin, Pedro Almodovar och Gotland. Och hör och häpna – ni som avfärdar bloggar – det här är riktigt bra texter, som alla har behållning av.

Så låt oss konstatera en gång för alla: Det sägs fantastiskt mycket bra saker på bloggarna. Det är innehållet som räknas. Bloggen i sig är bara ett distributionssätt, precis som att trycka text på papper är ett distributionssätt. Båda är bra. Svårigheten med att få ut papperskopiorna är att de rent fysiskt måste transporteras runt. Jag vet inte var du kan få tag på dem om du inte själv kan skriva ut pdf-versionen på Mymlans blogg. Be någon att hjälpa dig att skriva ut den om du inte själv reder ut hur du ska göra.

Daßblog papier

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Uppkopplat – Avkopplat så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Uppkopplat - Avkopplat
Trebarnspappa med intresse för mat, vin, maltdrycker, fågelskådning, foto, film, musik och litteratur. Reporter på Ystads Allehanda. Bloggar om webben och sociala medier.

Kategorier


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu