Inredare på visning

Publicerad den 25 maj 2011 klockan 21:14 av sofieborjesson

Det har blivit dags för den andra rundan i serien; Inredare på visning. För alla nya läsare kan jag berätta, att serien går ut på att ni får följa med på visning, av olika objekt jag tycker är intressanta rent inredningsmässigt. Ni får idéer och tips om inredning som ni sedan kan använda i just ert hem. Våga mixa din inredning är summeringen…

Välkomna att hänga med, visning pågår!

Entrén har en randig (stående) tapet som förstärker takhöjden i rummet. Pallen i grönt fångar upp en färg i tapeten, och blir en härlig accentfärg. Smart förvaring till skorna (vägghängd) gör även att golvytan känns större. En klädbekänt samlar upp jackor, väskor och som dekoration kan man på enkla krokar hänga favorithattarna eller kepsar.

I hallen väljer man att knyta ihop färgerna från tapeten i matta och korgar. En smart bänk med korgar för vantar, badkläder eller vad man nu vill förvara. Personliga tavlor med färg visar redan i hallen parets kärlek till segling OCH inte minst färg i inredningen.

 

Köket; Mer tapet och ännu mer färg. En härligt eldig färg bakom stänkskydd, kryddar tillvaron vid diskbänken och ger det lilla extra till det öppna kök/vardasrummet. Litet minus dock, för glasskivan som skulle gått hela vägen upp till skåpen om jag fick bestämma. Lägg märke till fläckten som också fick en kåpa i glas.

En bred bänkskiva är en optimal lösning till det lilla köket. Ytan fungerar nu perfekt som både avlastningsyta och arbetsyta, och socialt häng och sällskap vid spisen.  

Vardagsrummet är litet. Bostadsfotografer har ofta en tendens att få rum att se större ut, men jag tror rummet är max 3,5 meter brett. Man har dock lyckats super med att bredda känslan genom de stora tavlornas placering. Maffiga och åter igen i härliga kulörer. Verkar nästan som en fondvägg. En sval matta i turkos fungerar super med den röda färgen i kökstapeten.

I sovrummet har man valt mer dämpade färger. Dock leker man med mönster och rött är återkommande i alla rum, även här. Lägg märke till det röd-randiga madrasskyddet som följs upp av fåtöljen i hörnan, ränderna kommer igen i trasmattan (se nedan). En blandning av gammalt och nytt ser vi inte minst i armaturen. Den moderna lampan, närmst kameran kommer från Ikea och kostar 29:-.

Den gamla sekatären har piffats upp med nya handtag och en vacker sjal fungerar alldeles utmärkt som dekoration på både stolar, fåtöljer och soffor.

Badrummet är modert i sin inredning och val av material. Men med spegeln blir stilkrocken total, väldigt vad vackert!

Bilder: Stadshem via Hemnet

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Hembloggen så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

En kommentar till “Inredare på visning”

 1. Av Anna den 26 maj 2011 klockan 18:58

Skriv en kommentar till artikeln


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu