Svettig bloggare och tomten är far till alla målen

Publicerad den 16 mars 2012 klockan 22:28 av peterlindgren

Sitter här i mörkret och superar en skål chili i min ensamhet. Svettas ymnigt. Chilin är nästan lika stark som Martin Bager.

Smälter även intrycken av Ystads IF-Redbergslid. En match som var ojämn i 59 minuter och fullständigt oviss i en. RIK är ett rock ´n roll-gäng som kan köra över alla lag om de får feeling, och det fick göteborgarna de sista minuterna.

För enkelhetens och estetikens skull – och för all del för att jag brukar göra så – listar jag intrycken i punktform nedan.
* YIF har haft tendens till ett målvaktsproblem genom stora delar av säsongen. I andra halvlek mot RIK vaknade Jürgen Müller och agerade på en nivå som krävs framöver ifall YIF ska utmana om SM-guldet. I förra matchen mot Skövde hade Müller och Larsson pinsamma sex räddningar…
* Palle Hansen och Andreas Thynell, det vill säga de spelare som rankas som nummer ett på sina respektive ytterniopositioner, ser inte ut att vara i absolut bästa form. Hansen har dippat rejält i form efter årsskiftet (även om han är bättre nu än i februari) och Thynell är en man som likt hela RIK måste få feeling för att vara som bäst.
* Kantspelet var fullständigt obefintligt. Mycket på grund av att Hansen/Thynell inte sett en stegning utåt i plan ens i sina värsta mardrömmar. Snyggt då av Martin ”Waffe” Walfridsson att kliva in på linjen och sätta tre mål härifrån. Waffe gjorde det bra i avstängde Philip Nilssons frånvaro, men fick alltså minimalt med boll att jobba med. Och Gustav Thulin såg jag först när han i slutet punktmarkerade två meter Rickard Lönn. En absurd scen där Thulins ögon måste ha varit i höjd med Lill-Rickard.
* Jim Gottfridsson var gudalik i 40 minuter. Under dessa minuter satt jag och funderade på att lansera nya smeknamnet ”Tomten”, med tanke på Jims röda kalufs och hans tröjnummer (24). Sista 20 minuterna levererade han dock ett antal mjuka paket och han får alltså nöja sig med ”Gud”. Att Jim dippar sista 20 är ett mönster jag sett de senaste matcherna, Sebastian Seifert blir trots allt viktig när han kommer tillbaka. Men Jims första kvart alltså…på YIF:s första tio mål tror jag att Jim hade minst assist på nio av dem.
* Martin Bager är inte bara stark som min chili (som för övrigt inte innehåller bönor. Att använda bönor i chili är att låta djävulen spotta i och spä ut din gryta), Bager är tillsammans med Jesper Nielsen, Niclas Barud och Andreas Nilsson seriens bästa mittsexa.

Nu ska det mycket till om YIF ska bomma att bli tvåa i serien (att förlora mot ett Caperiotumba som plötsligt inte har något att spela för), en serie som Guif alltså redan har vunnit. Och visst var det det jag sa. Att Guif skulle vinna alltså.

**********************************************

Vad är det för folk som sitter i Liganämnden? Är det sådana där ”pellejönssar”, eller möjligtvis människor man frestas att kalla klent IQ-bemedlade? Eller är det bara människor med riktigt taskig ”Lars von Trier i Cannes-tajming”?

httpv://www.youtube.com/watch?v=stjM2q3D8I4&feature=related

Hur som helst var Liganämndens offentliggörande av beslutet att kasta ut Hammarby ur elitserien allt annat än vältajmat. Ett sådant besked offentliggjort i seriens slutomgångar…det är bara så korkat att jag blir mållös. Nu blir det troligen så att Caperiotumba hamnar i kvalserien oavsett hur sportsligt sist man än blir i den här serien. Känns inte som att man har allt för mycket att bevisa för YIF i sista omgången då. I slutspelsstrecksstriden (vilket ord!) möter Lugi Hammarby. Hammarby är säkert supermotiverade att göra sitt bästa och göra streckstriden rättvis.
Och det där sista menade jag förstås inte.

I morgon spelar IFK Ystad livsviktig match mot Warta. Poäng är en absolut nödvändighet om man fortfarande hoppas på att undvika kvalspel.

Blogg in, blogg out..

 

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på handbollsbloggen så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu