Tankar under en söndagskväll och dreams, what are they?

Publicerad den 12 februari 2012 klockan 19:19 av peterlindgren

Svirade med Bacchus i går och dryckerna flöt, och som alltid erfor man i efterhand rusets enkla logik – glad lördag blev trött söndag. En trött söndag spenderar jag på arslet i soffan framför YA:s (!) webbsändning av Skånederbyt.

Tyvärr för Ystads IF-fans blev denna premiärsändning inte fruktbärande i poäng räknat. Heta Malmö var helt enkelt hetare. YIF gjorde väl ingen usel match men heller ingen superb sådan. Mina intryck finns nedan i punktform.

* Lagets ytternior hade inte bästa dagen. De kom inte rätt i rörelserna, gjorde få mål och de satsningar de gjorde gjordes sällan på ett sätt som skulle kunna ge kantspelarna lägen. På nio meter var Sebastian Seifert och Jim Gottfridsson för ensamma i produktionen.
* Målvaktsinsatsen var inte alls dålig men Malmös Stephen Nielsen vann ändå den matchen.
* YIF:s vänsterkant var en död punkt. Där brukade en jättetalang spela minns jag. Svara mig du, var är han nu?
Malin Jonson, expertkommentator ikväll, var inne på en intressant grej när hon jämförde Philip Nilsson med Rasmus Skram. Båda fick inte vara med i spelet till en början, men medan Nilsson stod kvar overksam tog Skram ett eget initiativ och lyckades skapa sig först ett halvläge som han knorrade in, därefter gjorde han en ”japan” med Richard Eriksson, och plötsligt var han i högsta grad med i matchen. YIF borde jobba mer så här och ”tvinga” in Philip Nilsson i spelet. En sådan resurs som den pojken är måste utnyttjas.
* Hammarstrand-koefficienten. Pierre Hammarstrand är den stabila faktorn i YIF som producerar i varje match och som i allt han gör ger energi till laget. Jag vill inte tänka mig ett Ystads IF utan Pierre Hammarstrand. Pierres enda problem är som jag sagt innan hans svåröverträffade förmåga att gå sönder. Hans anatoma konstruktion är solid som sockervadd och han har läkkött som en död höna. Och utan honom blir det inget SM-guld för YIF.
Att han skulle komma att missa matcher i år på grund av skada kändes rätt givet, nu tycker jag att man ska hushålla med honom så att han är fräsch till slutspelet.
Hade jag fått en enda önskan i världen uppfylld för YIF:s räkning så hade det varit att Pierre Hammarstrand fick en stabilare kroppsstruktur än den vattniga laktosprodukt han de facto besitter.
Det hade varit en önskan värd att önskas, mycket bättre än Karl Pilkingtons nedan.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cRi70ws7dis

Jag gillade annars YIF:s vilja att andrafaskontra, bland annat gjorde man ett par mål direkt efter Malmömål. Det var så YIF ville spela även under Pelle Källs styre i fjor, men nu lyckas det bättre.

Mirza Pecikoza i Malmös basketlinne är en sällsam estetisk upplevelse.

Det sista man hörde från Baltiska hallen var en dansbandsversion av Kents ”Utan dina andetag”. En kulturhädelse utan hämningar – fullständigt likvärdigt med att ställa sig och pissa på Piratenstatyn i Kivik.

 

David Anderssons återkomst till YIF är förstås glädjande, men troligtvis är det så att en i målvaktstrojkan måste lyfta sig en nivå för att YIF ska kunna uppfylla en finaldröm.

*******************************************

Sjätte raka för IFK Ystad i går. Man måste ge laget att de i alla fall är jäkligt konsekventa. Har de väl börjat förlora så gör de det i 13 raka matcher, och nu har alltså en mer positiv svit kommit nästan halvvägs. Per Ögren förvånar/imponerar – jag hade aldrig trott att han skulle gå in och dominera i allsvenskan på det sätt han gjort. Att Torbjörn Jacobsson skulle få betydelse var kanske mer väntat.
Nu tittar IFK för första gången på mycket länge upp och ser hur tabellen ser ut ovanför de där äckliga strecken, och finns det något som stoppar laget från att hålla sig kvar i allsvenskan nu?

Blogg in, blogg out..

 

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på handbollsbloggen så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu