Händelser vid vattenflaskor

Publicerad den 31 oktober 2011 klockan 14:29 av peterlindgren

En svit sprack i går. Ystads IF:s sju segrar långa svit avslutades med att Skövde kvitterade till 28-28 i slutminuten. Liksom drygt 1600 andra människor valde jag att förlägga min söndagseftermiddag till ÖP-hallen. Till tonerna av Bachs cellosviter – apropå sviter – samlar jag här nedan mina intryck från gårdagen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=S6yuR8efotI&feature=related

Dramatiken som bjöds i går kan det icke klagas på. YIF hamnade i underläge med 15-21 i början av andra halvlek, att hämta sig därifrån gjorde hemmalaget storartat. Det finns en väsentlig skillnad i årets YIF och fjorårets. Eller, det finns säkert många, men en som sticker ut i mina ögon är att det i dagens YIF finns en självklar övertygelse i grundagerandet. Alla rörelser och satsningar görs med en övertygelse som inte fanns i fjor. En övertygelse som naturligtvis kommer med tabellpositionen och med vetskapen om att gör man det man ska så kommer man att lyckas med det man vill åstadkomma.
Därtill verkar Mats Engbloms idéer ha fallit i bästa jord, och för att fullfölja en tämligen löjlig rabattmetafor är lagets nyförvärv fantastiska trädgårdsmästare. Fast den störste mästaren i går var sannerligen Sebastian Seifert, YIF-rabattens verklige mästerkrattare. Såg ni hur ”Sibbe” i andra halvlek studskontrade in ett mål, efter en löpning på 30 (!) meter? I denna löpning blev en erkänd fartfantom som Rasmus Wremer distanserad av hemmalagets spelmotor. Jag nöp mig hårt i armen, ty jag trodde att Seifert gjorde 100 meter på typ 18 sekunder. I stunder, erkänner jag, har jag tvivlat på om Sibbe överhuvudtaget orkar springa 100 meter. I rad alltså.
Jag är härmed överbevisad.

Med berömmet för årets YIF avklarat vill jag säga att Skövde borde ha besegrats i går. Västgötarna har ett mycket bra lag, men när deras förstauppställning på nio meter innehåller Rasmus Wremer och Marcus Litborn säger det en del om deras skadesituation. Med Linus Lake och Tobias Warvne i laget hade YIF inte fått någon poäng i går.

Följande punkter noterade jag också under gårdagen.
* Andreas Nilsson i Skövde ser mest ut som en stor lufs, men gud vad smidig han är. Det är också en lika delar bisarr som trevlig upplevelse att se en 105-kilos linjespelare skjuta straffar som Nilsson. Grattis Skövde och grattis Sverige!
* Med alla återbuden till Super Cup på positionen högernio tycker jag att Skövdes Andreas Cederholm borde ha förtjänat en chans i blågult. Han kan spela både på niometer och på kanten och har ett superfint skott, trots att hans samlade mängd muskulatur ser ut att understiga den hos en påse frukostfrallor.
* Jim Gottfridsson började på bänken, det första han gjorde på plan var att ge Andreas Nilsson en slentrianlavett i försvarsspelet. Gud är inte enbart god.
* Kan någon säga mig vad som hände med den guldfärgade Volvon som obstruerade på grusparkeringen utanför hallen? Speaker Calle Hammer hotade upprepade gånger med att guldbilen riskerade bärgning om den inte flyttades.
* Skövdes tränare Henrik Schneider är, om inte skvatt galen, i alla fall en smula psykotisk. Han kan gå från att imitera en filbunke till att bli Hannibal Lecter på en tusendels sekund. Jag kan tyvärr inte återge ett enda ord av det han sa under gårdagens utbrott, ty aggressiv västgötska är Sveriges mest svårbegripliga dialekt. Jag förstod i alla fall att han tyckte att Niklas Forsmoo gjorde något fundamentalt fel, samt att hans kärlek för bröderna Gomér – gårdagens domare – är ringa om ens befintlig. Men, denna metod – härska genom att skrämma – har alltid funkat i Skövde och östra Europa.

När jag tänker på Henrik Schneider kommer jag att tänka på Conny Andersson, när han på ett litet irriterat sätt meddelar en sminkör att han ”måste göra något på sitt papper”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uWd9Rso0aq0

Blogg in, blogg out..

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på handbollsbloggen så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.
 • http://twitter.com/DanneBGood Dan Bielsten

  ”I stunder, erkänner jag, har jag tvivlat på om Sibbe överhuvudtaget orkar springa 100 meter. I rad alltså. Jag är härmed överbevisad”
  - Hans sprang väl bara 30 m?

 • Anonym

  Dan: Han sprang faktiskt tillbaka till försvaret också, efter målet. Men okay, det blir bara typ 60 meter. Kontentan i mitt inlägg var väl dels att vara lite rolig, dels att berömma Sibbe för en bra match. Tack för visat intresse dock!


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu